main image

 Projekto „AKLIEJI TARP VISŲ“ seminaras „Asmenų su negalia (re)integracija ir įtrauktis į darbo rinką Lietuvoje“


Lietuvos aklųjų sporto federacija šiuo metų įgyvendina asmenų su negalia teisėms ir interesams atstovaujančių asociacijų veiklos rėmimo projektą „AKLIEJI TARP VISŲ“, kurį organizuoja „Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“ 2024 m. Birželio 7 d. Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Socialinio darbo katedroje vyko mokymai  „Asmenų su negalia (re)integracija ir įtrauktis į darbo rinką Lietuvoje“.  Mokymus organizavo ir vedė Kauno kolegijos lektorė Neringa Gudėnaitė – Martinėlienė, taip pat seminarą vedė Užimtumo tarnybos vyr. specialistę Kristiną Leonavičienę ir  Kauno miesto socialinių paslaugų centro Laikino apgyvendinimo skyriaus psichologę Jovitą. Mokymuose dalyvavo Lietuvos aklųjų sporto federacijos generalinė sekretorė Neringa Praščiuk – Balčiūnienė, projekto vadovė Kristina Jagminienė bei neįgaliųjų bendruomenės dalyviai kurie dalyvauja įvairiose veiklose kurios vienija asmenis su negalia.

Mokymuose dalyviai buvo supažindinti su Užimtumo tarnybos naujovėmis,  Lietuvos socialinės politikos sistema, naujausiais teisiniais dokumentais apie asmenų su negalia socialinės (re) integracijos srityje ir įtraukties į darbo rinka procesus bei identifikavo veiksnius skatinančius ir trukdančius įdarbinti/įsidarbinti. Mokymų metų vyko diskusijos, buvo išklausytos dalyvių praktinės patirtys.

Norime padėkoti Socialinio darbo katedros vedėjai Virginija Kondratavičienė už draugišką priėmimą, lektoriams bei dalyviams už aktyvų dalyvavimą.

Visos teisės saugomos © 2024 www.lasfinfo.lt