main image

Projekto „AKLIEJI TARP VISŲ“ susitikimas su Panevėžio miesto savivaldybės atstovais


Lietuvos aklųjų sporto federacija šiuo metų įgyvendina asmenų su negalia teisėms ir interesams atstovaujančių asociacijų veiklos rėmimo projektą „AKLIEJI TARP VISŲ“, kurį organizuoja „Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Šiuo tikslu birželio 11 d. Panevėžio miesto savivaldybėje lankėsi federacijos prezidentas Arnoldas Januškevičius, generalinė sekretorė Neringa Paraščiuk-Balčiūnienė, federacijos projekto vadovė Kristina Jagminienė, Panevėžio miesto aklųjų sporto klubo „ Šviesa“ vadovas Sergejus Sokolovas.

Labai džiaugiamės, kad mus mielai sutiko priimti Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justinas Jasiukaitis, sporto skyriaus vedėja Živilė Užtupaitė, sporto skyriaus vyriausioji sportinės veiklos koordinavimo ir projektų valdymo specialistė Toma Pulokaitė bei asmenų su negalia reikalų koordinatorė Ugnė Valužiene.

Susitikimo metu buvo aptarta asmenų su negalia situacija Panevėžyje. Sporto klubo vadovas pasidalino asmenine patirtimi ir su kokiais iššūkiais susiduria, buvo ieškomi problemų sprendimų būdai.

Savivaldybės pasidalino gerąja praktika ir pasiūlymais, kaip galėtų bendradarbiauti prisidedant prie neįgaliųjų veiklos plėtros ir geresnių sąlygų sudarymo aklųjų ir silpnaregių bendruomenei.

Buvo ieškoma sprendimų būtų dėl finansuotinų projektų, buvo pasiūlytas tarpininkavimas, pagalba rašant ir vykdant projektus. Aptarėme galimybes žmonėms su negalia integruotis dalyvaujant savivaldybių organizuojamose kultūros, nevyriausybinių organizacijų paraiškų teikimo konkursuose. Kartu bendradarbiaujant konsultuotis, prisidėti organizuojant švietėjiškus, fizinio aktyvumo, užimtumo, įvairius bendruomeninius renginius žmonėms su negalia.

Nuoširdžiai dėkojame už šiltą ir malonų priėmimą Panevėžio miesto savivaldybės atstovams

Nuotrauką Panevėžio miesto savivaldybė

Visos teisės saugomos © 2024 www.lasfinfo.lt